"Sarvipunakukka", mehikasvien aarre
2022/10/14

Kääpiösaksankirsikalla (Haworthiopsis attenuata) on ainutlaatuisia piirteitä, sen mehevät lehdet ovat kolmiomaiset ja säilyttävät vihreän värinsä ympäri vuoden. Lehdet ovat tiiviisti jaottuneet kolmioksi, ja niillä on teräviä kulmia, muistuttaen peuran sarvia. Kääpiösaksankirsikka voi kukkia sekä kesällä että talvella. Sen kukat ovat erittäin kauniita, mutta yleensä vaatii noin 3 vuotta hoitoa ennen kuin kukinta ilmenee. Tarkka hoito ja riittävä ravinto voivat kuitenkin lyhentää tätä aikaa, joten kukkien ihailemiseen tarvitaan hieman kärsivällisyyttä.

Kastelu: Kääpiösaksankirsikan juuristo on vahva ja se kestää kuivuutta hyvin, joten se ei tarvitse usein kastelua. Kasta vasta kun lehdet alkavat hieman rypistyä, yleensä noin 20 päivän välein.

Valaistus: Vaikka kääpiösaksankirsikka pitääkin runsaasta valosta, ruukkukasvina sen valon tarve ei ole niin tiukka, sillä se pelkää kuumuutta ja liikakastelua. Liiallinen altistus suoralle auringonvalolle voi aiheuttaa ongelmia, joten yksinkertaisesti sijoita se kotona kirkkaaseen hajavaloon. Tämä on turvallisin vaihtoehto, eikä kasvia tarvitse siirtää usein.

Vastaleikattu kääpiösaksankirsikka saattaa kasvaa hitaasti aluksi, mutta kun se alkaa muodostaa ryhmiä, sen kasvuvauhti kiihtyy ja se voi tuottaa uusia versoja helposti. Vuoden hoidon jälkeen sen ruukkukasvi muuttuu erittäin tiheäksi, joten ei tarvitse huolehtia siitä, etteikö siitä tulisi rehevää monilajista mehevää kasvustoa.

AD
Artigo