Merveille Nocturne: Kovan linjan mehikasvifanaatikkojen ykkösvalinta, tutustu sen kolmeen merkittävään ominaisuuteen!
2024/06/11

"Mehukas ilta" on Echeveria-lajikkeen mutantti, joka tunnetaan myös nimellä "Punareunainen Echeveria" ja "Huulipuna". Monet aloittelijat eivät ymmärrä, miksi sitä kutsutaan huulipunaksi. Tämä johtuu siitä, että sen lehden reunat muuttuvat erityisen punaisiksi, aivan kuin se olisi maalattu huulipunalla – sekä kaunis että kiehtova!

"Mehukkaan illan" ominaisuudet

Helppohoitoinen: Vaikka suurin osa Echeveria-lajikkeista vaatii erityistä hoitoa ja osa on melko herkkiä (esimerkiksi Romeo-lajikkeet), "Mehukas ilta" on poikkeus. Se pysyy terveenä huolimatta ympäristöolosuhteista.

Helppo lisätä: Useimmat Echeveria-lajikkeet kasvavat yksittäisinä kasveina, kuten Ebony, Romeo, Robin ja Black Prince. Niiden täytyy kasvaa monta vuotta ennen kuin ne tuottavat 1-2 sivuversoa. "Mehukas ilta" taas alkaa tuottaa sivuversoja pian istutuksen jälkeen, ja vuodessa siitä voi tulla kukkakimppumainen.

Näyttävä ja vaikuttava: "Mehukkaan illan" lehdet ovat voimakkaita ja sen kokonaisuus näyttää siistiltä ja erottuu muista mehikasveista. Sen suuri koko ja säteittäinen lehtikasvu antavat sille vaikuttavan ulkonäön, minkä vuoksi monet pitävät siitä.

Sivuversojen käsittely

"Mehukas ilta" tuottaa helposti sivuversoja, joten on normaalia, että kasvatuksen aikana ilmestyy useita sivuversoja. Ei tarvitse poistaa sivuversoja, sillä kasvi kasvaa nopeasti. Parempi antaa niiden kasvaa ja siirtää kasvi suurempaan ruukkuun, jolloin "Mehukas ilta" kasvaa entistä näyttävämmäksi.

Lehdet ohenevat – mitä tehdä?

Tarkista juuristo: Ravista kasvia kevyesti tarkistaaksesi juuriston kunto. Jos se heiluu paljon, juuret eivät ole kunnossa ja kasvi ei saa tarpeeksi vettä ja ravinteita. Tällöin juuret on leikattava ja kasvi istutettava uudelleen.

Vaihda multa: Jos kasvi on ollut samassa ruukussa yli kolme vuotta, lehdet voivat ohentua maaperän ravinteiden loppuessa. Kasvi tarvitsee silloin uutta multaa.

Lisää valoa: Valon puute voi myös ohentaa lehdet. Kasvi on sijoitettava paikkaan, jossa se saa runsaasti valoa (paitsi kesän kuumimpina aikoina).

"Mehukas ilta" on erinomainen mehikasvi, ja sen hoito on yksinkertaista. Kunhan noudatat näitä ohjeita, voit nauttia sen kauneudesta ja erikoisista ominaisuuksista.

AD
Artigo