Kesällä, jotta Pingpong-fukukukki ei pudottaisi lehtiään, tee näin
2024/04/10

Pingpong-fukukukki (Cotyledon orbiculata var. oblonga) kuuluu Crassulaceae-heimon kasveihin. Sen lehdet muistuttavat pingispallomailoja ja ovat aina vastakkain. Tämä kasvi on viehättävä monille, sillä sen paksut, valkoisella vahakerroksella peitetyt lehdet ovat erittäin suloiset.

Paras kasvatuslämpötila on 15-25°C. Kesällä, kun lämpötila nousee yli 35°C, kasvi lakkaa kasvamasta. Tällöin se kannattaa sijoittaa viileään paikkaan tai käyttää tuuletinta viilentämiseen. Talvella lämpötilan tulee olla 15°C ja -2°C välillä. Ulkona kasvatettaessa lämpötila ei saa laskea alle 5°C, muuten kasvi voi vaurioitua.

Pingpong-fukukukki tarvitsee hyvin ilmavan ja vettä läpäisevän maaperän. Sopiva seos on turve, hiekka ja perliitti. Pienille kasveille voi käyttää enemmän turvetta ja vähemmän rakeita, ja pohjalle voi lisätä kerroksen savikiekkoja parantamaan ilmavuutta.

Kesällä kasvi on lepotilassa, joten kastelua tulee vähentää. Talvella maaperän tulee olla kuivempi. Kasvukaudella (syyskuusta kesäkuuhun) kastelua tulee lisätä ja maaperän pitää olla kostea, mutta ei märkä. Hyvä ilmankierto ja valon saanti ovat tärkeitä, mutta kesällä tulee välttää suoraa auringonpaistetta.

Pingpong-fukukukki ei vaadi paljon valoa, mutta talvella tarvitaan riittävästi valoa kasvun edistämiseksi. Liian vähäinen valo aiheuttaa venymistä ja kasvin epätasaisuutta.

Lisääminen tapahtuu pääasiassa pistokkailla. Leikkaa mehukas varsi ja istuta maahan, kastele säännöllisesti. Lehtipistokkailla lisääminen on myös mahdollista, mutta sen onnistumisprosentti on matala.

Kesällä Pingpong-fukukukki pysyy terveenä näillä vinkeillä:Vähennä kastelua、Pidä kasvi viileässä ja varjossa、Varmista hyvä ilmankierto.

AD
Artigo