Sukkulakasvi Graptosedum 'Ghosty', näyttää pörröiseltä
2023/04/12

Mehikasvi Valkoinen Huurre on kotoisin Pohjois-Amerikasta, ja se on saanut nimensä paksusta valkoisesta jauhemaisesta aineesta, joka peittää lehtien pinnan kuin kuura. Lehdet näyttävät valkoiselta ja pörröiseltä, mutta se ei ole karvaa. Valkoisen Huurteen lehdet ovat paksuja ja vihreitä, ja niiden pinnalle erittyy valkoista huurretta, joka toimii suojana. Kevään lopulla ja kesän alussa siitä kukkii keltaisia tuoksuvia kukkia. Alla on esitelty mehikasvi Valkoisen Huurteen viljelymenetelmät.

Valaistus: Mehikasvi Valkoinen Huurre pitää runsaasta auringonvalosta, mutta sitä ei pitäisi altistaa liialliselle voimakkaalle auringonvalolle. Varmista kasvukauden aikana, että kasvi saa tarpeeksi valoa, mutta kesän kuumina päivinä sitä tulisi suojata liialta auringonpaisteelta.

Kastelu: Valkoinen Huurre kestää kuivuutta, joten kastelua on hallittava ja vältettävä liiallista kastelua, joka voi johtaa juurien mädäntymiseen. Kasvukauden aikana pidä multa hieman kosteana, mutta talvella anna mullan kuivahtaa välttääksesi juurimätää. Kesän kuumina päivinä kastelua kannattaa vähentää estääksesi maan kuumenemisen liikaa ja juurten mädäntymisen.

Multa ja lannoitus: Valitse ilmava ja hyvin vettä läpäisevä multa, kuten turve ja karkea hiekka sekoitettuna tai turve ja vulkaaninen kivi sekoitettuna. Lannoituksen tarve ei ole suuri, ja voit käyttää mehikasveille tarkoitettua lannoitetta kasvukauden aikana.

Lämpötila, kosteus ja ilmanvaihto: Mehikasvi Valkoinen Huurre viihtyy viileässä ympäristössä ja ei kestä korkeita lämpötiloja eikä kosteutta. Kesällä on tärkeää pitää ilmanvaihto hyvänä ja ilman liiallista kosteutta. Se kestää kylmyyttä melko hyvin, ja se voi selviytyä yli nollan asteen lämpötiloista talvella.

Ruukun vaihtaminen ja uudelleenistutus: Mehikasvi Valkoinen Huurre kasvaa melko nopeasti, joten sen ruukku on hyvä vaihtaa uuteen 1–2 vuoden välein. Voit tehdä tämän keväällä ennen ensimmäistä kastelua.

Lisääntymismenetelmät: Valkoisen Huurteen lisääntyminen onnistuu pistokkailla ja rönsyillä. Kevät ja syksy ovat sopivia aikoja pistokkaiden ottamiseen. Voit leikata vanhoja oksia emokasvista ja asettaa ne kosteaan hiekkaiseen multaan, jossa ne juurtuvat noin 20 päivässä. Lisäksi Valkoinen Huurre tuottaa helposti sivuversoja juuristonsa lähelle, ja näitä voi istuttaa uusina kasveina.

Noudattamalla edellä mainittuja viljelymenetelmiä voit varmasti auttaa mehikasvi Valkoista Huurretta pysymään terveenä ja tuottamaan kauniita kukkia.

AD
Artigo