Sukkulakasvi Crassula ovata 'Gollum', kasvaa kuin kultaharkko ja kukkii kullankeltaisena
2022/05/11

Kuninkaallinen jade on mehevän kasvuston omaava rasvakasvien sukuun kuuluva kasvi, jonka lehdet ovat paksuja ja muistuttavat ulkonäöltään kultaisia kolikoita. Se kukkii ahkerasti, kukkia on runsaasti, kukinta-aika on pitkä ja keltaiset kukat ovat erittäin kauniita. Se sopeutuu ympäristöön hyvin, erityisesti on hyvä kuivuudenkestäjä. Seuraavassa on neljä tärkeää huomioitavaa asiaa kuninkaallisen jaden hoidossa:

Valmista hyvin ilmastoitu multa: Kuninkaallisen jaden lehdet ovat paksuja ja se tarvitsee vähän vettä. Maan tulee olla hyvin ilmastoitu ja vähintään 60% sen kokonaismassasta tulisi olla hiekkaa, jotta vältetään liiallinen kosteus ja juuriston mätäneminen.

Tarjoa riittävä valaistus: Kuninkaallinen jade pitää valosta ja kasvukaudella se tarvitsee täyden auringonpaisteen. Lepokaudella tulee suojata se valolta, jotta lehdet säilyvät täyteläisinä ja terveinä.

Lannoita säännöllisesti: Kuninkaallinen jade tarvitsee enemmän lannoitetta kuin useimmat muut mehikasvit. Keväällä ja syksyllä tulee lannoittaa säännöllisesti, jotta kasvi saa tarvittavat ravinteet kasvuun ja kukintaan.

Säädä kastelutiheyttä: Kuninkaallinen jade pystyy varastoimaan vettä ja se kestää hyvin kuivuutta. Kastelussa on kuitenkin oltava varovainen. Anna mullan kuivahtaa kunnolla ennen seuraavaa kastelua, odota noin kolme päivää mullan kuivumisen jälkeen ennen uutta kastelukertaa, jotta vältetään liika kastelu.

Yhteenvetona, noudattamalla edellä mainittuja neljää hoito-ohjetta, kuninkaallisesi tulee olemaan paksulehtinen ja terve, ja sen kukat keltaiset ja loistavat.

AD
Artigo