“Helppo tapa kasvattaa riippuvia mehikasveja: Vuoden ympäri kestävä Jelly Pudding -mehikasvin hoito!”
2024/01/23

Mingyue (Sedum adolphi), joka tunnetaan myös nimellä Jelly Pudding tai Cream Pudding, on monivuotinen puolipensas Crassulaceae-heimon kasvi. Sen varret ovat noin 10-30 cm korkeita ja haarautuneita. Kevät ja syksy ovat sen kasvukausia. Kesällä kastelua on vähennettävä ja varjostusta on tarjottava; talvella lämpötilan on oltava yli 5 astetta. Lehdet ovat käänteisen munuaismaiset, kelta-vihreät ja muuttuvat punaisiksi auringonvalossa. Alun perin kotoisin Meksikosta, nyt sitä kasvatetaan kaikkialla.

Mingyuen kukkien merkitys: kiitollisuus, vilpitön kiitos.

Eri valaistusolosuhteissa Mingyue näyttää erilaiselta. Runsaassa auringonvalossa lehdet ovat kullan- tai oranssinkeltaisia; riittämättömässä valossa lehdet ovat vihreitä ja pitkiä. Se pitää aurinkoisista, lämpimistä ja kuivista olosuhteista, ja sitä tulisi kastella säästeliäästi, noin kerran viikossa. Paras maaperä on ilmava ja hiekkainen.

Keväällä, kesällä ja syksyllä se voidaan pitää ulkona. Kesän korkeissa lämpötiloissa kastelua on vähennettävä ja tarjottava varjostusta, talvella lämpötilan on oltava vähintään 10 astetta.

Mingyue, kuten muutkin mehikasvit, pitää aurinkoisista olosuhteista. Riittävä valo tekee sen lehdistä kullanvärisiä, mikä lisää sen koristearvoa. Mingyue ei kuitenkaan kestä voimakasta auringonvaloa, joten kesällä se on varjostettava, jotta vesi ei haihdu liian nopeasti ja lehdet eivät kärsi.

Mingyue on keskikokoinen mehikasvi, joka tulisi vaihtaa ruukkuun 2-3 vuoden välein keväällä. Käytä hedelmällistä puutarhamultaa ja karkeaa hiekkaa, lisää hieman luujauhoa. Kastelu on pidettävä maltillisena; kastele vasta, kun maa on täysin kuiva, jotta juuret eivät mätäne. Talvella vähennä kastelua tai lopeta se kokonaan.

Mingyue viihtyy ilmavassa ja hedelmällisessä hiekkamullassa. Voit sekoittaa turvemultaa ja perliittiä tai puutarhamultaa ja karkeaa hiekkaa. Lisää multaan luujauhoa parantaaksesi sen hedelmällisyyttä. Ruukun pohjalle voi laittaa rikkoutuneita tiiliä tai kiviä parantaakseen salaojitusta.

Kasvukauden aikana kasvi tarvitsee ravinteita, mutta liiallinen lannoitus voi vahingoittaa sitä. Käytä kerran kuukaudessa mehikasveille tarkoitettua lannoitetta tai pientä määrää moniravinteista lannoitetta, mieluiten nestemäisenä, jotta se imeytyy paremmin. Jelly Pudding ja Cream Pudding ovat Mingyuen valikoituja lajikkeita, jotka on nimetty eri kasvuolosuhteiden mukaan.

AD
Artigo