Sukkulakasvi Echeveria 'Perle von Nürnberg', tila on todella kaunis
2023/05/09

Kudottu sametti on mehikasvien sukuun kuuluva kasvi ja se on risteytyslajike Flower Moonista ja Quiet Nightista. Nämä kasvit ovat mehikasveja ja ne ovat saavuttaneet suosiota puutarhanharrastajien keskuudessa kauniiden lehtiominaisuuksiensa ja suhteellisen helpon hoidon ansiosta. Tässä ovat kudotun sametin hoidon tärkeimmät näkökohdat:

Multa ja kasvuympäristö: Kasvata kudottua samettia noin 60-70%:n karkeassa mullassa. Se pitää runsaasta valosta, mutta vältä liiallista auringonvaloa, jotta kasvi ei kasva liian pitkäksi ja lehtien väri säilyy kauniina. Kesän korkeina lämpötiloina varjoa kasvia tarvittaessa, jotta lehdet eivät pala.

Lämpötila: Kudottu sametti viihtyy kohtalaisessa lämpötilassa. Kesällä sopiva lämpötila on yleensä 20-30°C välillä ja talvella kasvia tulisi pitää viileässä, mutta vältä altistamasta sitä kylmälle.

Kastelu: Kastelutiheys on samankaltainen kuin muiden mehikasvien. Kastele perusteellisesti ja anna mullan kuivahtaa kokonaan kasteluiden välillä. Kesän kuumina päivinä voit kastella hieman useammin, noin 10-15 päivän välein. Huolehdi myös riittävästä ilmanvaihdosta ja estä juurien liiallinen kosteus.

Talvihoidot: Talvella kasvi tarvitsee vähemmän vettä johtuen viileämmistä lämpötiloista. Kastele noin kerran kuukaudessa ja pidä multa kuivana auttamaan kasvia selviämään talven yli.

Lehtien värimuutokset: Riittävän valon ja suurten lämpötilaerojen vaikutuksesta lehdet saattavat muuttua vaaleankeltaisiksi tai vaaleanpunaisiksi, ja yhdistettyinä punaisiin lehtien reunojen ja kärkien väreihin, tämä voi luoda kauniin värivaihtelun.

Yleisesti ottaen kudottu sametti on suhteellisen helppo mehikasvi hoitaa. Tarjoamalla sopivat kasvuolosuhteet ja huomioimalla valon, lämmön ja veden määrän, voit varmistaa sen terveyden ja nauttia sen kauniista lehtiväreistä.

AD
Artigo