Kesäisen mehikasvien hoito-ohje: 1 tauko, 2 vähemmän, 2 enemmän; yksi ruukku elävänä, yksi ruukku
2023/10/13

Kesällä lämpötila on korkea ja auringonvalo voimakasta, joten mehikasvit ovat alttiita auringonpolttamille, kuihtumiselle ja juurten mätänemiselle. Siksi mehikasveja hoidettaessa kesällä on muistettava seuraavat viisi kohtaa:

Lannoituksen lopettaminen: Kesällä mehikasvit menevät lepotilaan, jolloin ne eivät tarvitse paljon lannoitetta. Lannoittaminen voi polttaa juuria. Syksyllä, kun lämpötila laskee, voi lannoittaa vähän, mutta vältettävä korkean typen lannoitteita.

Vältä suoraa auringonpaistetta: Kesällä auringonvalo on voimakasta, ja mehikasvit tulee suojata suoralta paahteelta, jotta lehdet eivät kuihtuisi. Erityisesti kun maa on kostea, auringonpaiste voi aiheuttaa juurten mätänemistä.

Vältä liiallista kastelua: Kesällä vesi haihtuu nopeasti, joten kastelukertoja on lisättävä, mutta vältettävä pitkäaikaista veden seisomista maaperässä. Paras aika kastelulle on illalla, jolloin lämpötila on alhaisempi ja kasvit imevät vettä paremmin.

Hyvä ilmanvaihto: Kesällä korkea lämpötila ja kosteus voivat aiheuttaa tuhoeläinten ja tautien esiintymistä, joten hyvä ilmanvaihto on tärkeää. Käytä tuuletinta tai ilmastointia lämpötilan alentamiseksi, pidä lämpötila noin 26 asteessa.

Tarkkaile usein: Kesällä mehikasvit kasvavat hitaasti ja ovat alttiita tuholaisille ja taudeille. Tarkista kasvit usein, ja käsittele ongelmat heti. Säädä kastelua ja valoa tarpeen mukaan.

Näiden toimenpiteiden avulla mehikasveja voidaan hoitaa tehokkaasti kesällä ja varmistaa niiden terve kasvu.

AD
Artigo