Sukkulakasvi Sedum dasyphyllum 'Minor', yksi muuttuu kymmeneksi, jokainen pieni helmikuula on ametistia
2022/12/13

Purppurarakeet (Echeveria) eroavat hieman mehevistä kasveista, niiden kukat ovat erityisen kauniita, purppuranpunaisia ja latvassa kasvavia, vähän auringonkukan kaltaisia. Vaikka purppurarakkeet ovat hyvin pieniä ja siroja kasveja, niiden kukat ovat kuitenkin erittäin suuria, joten ne ovat monilajisten mehevien kasvien joukossa kukkivaa lajia. Miten sitten hoitaa purppurarakkeita ja miten niitä lisätään?

Valaistus: Purppurarakkeet, kuten useimmat mehevät kasvit, pitävät runsaasta auringonvalosta ja lämpimästä ja kuivasta ympäristöstä. Niitä ei näy kovin usein kukkamarkkinoilla, pääasiassa siksi, että ne ovat erittäin helppoja hoitaa ja lähes mahdottomia tappaa, ikään kuin ne olisivat "kuolemattomia" kasveja.

Multa: Purppurarakkeet, kuten auringonkukka, eivät ole nirsoja maan suhteen, kunhan maa on löysää ja hyvin ilmastoitu. Kotona kasvatettaessa puolet mullasta voi olla rakeista multaa, jotta ilmavuus säilyy hyvänä. Hyvässä kunnossa ollessaan purppurarakit näyttävät kokonaisuudessaan purppuranpunaisilta, aivan kuin kimaltelevilta purppuranpunaisilta timanteilta, mikä tekee niistä erittäin söpöjä.

Lisääntyminen: Myös niiden lisääntymisestä on hyvin helppo huolehtia, koska ne ovat erittäin helppoja lisääntyjiä ja voivat nopeasti kasvaa ruukkukasveiksi. Vuodessa voi vaihtaa isompaan ruukkuun, ja jos niitä on liikaa, voi vain katkaista oksia ja laittaa ne multaan, niin ne juurtuvat ja kasvavat nopeasti uusiksi kasveiksi.

Purppurarakit voidaan sanoa yhdeksi helpoimmista mehevistä kasveista hoidettavaksi. Ne kukkivat yleensä kevään lopusta kesän alkuun. Nämä mehevät kasvit ovat todella erikoisia, ne kasvavat nopeasti ja kukkivat, niiden lehdet ovat kauniita ja mikä tärkeintä, ne ovat helppoja hoitaa ja lisääntyvät nopeasti. Kotona kasvatettuna pienet mehevät kasvit ovat jopa kauniimpia kuin auringonkukat, ne näyttävät kuin kimaltelevilta purppuranpunaisilta timanteilta, ja vahingossa ne voivat kasvaa nopeasti isommiksi.

AD
Artigo