Neljä kaunista mutta tavallista mehikasvia, helppohoitoisia ja kauniimpia vanhetessaan
2023/08/03

Mehikasvilajikkeita on lukemattomia, ja monet ihastuvat useisiin niistä ostohetkellä. Kotiin tuotaessa niiden hoito voi kuitenkin osoittautua haastavaksi, koska jotkin mehikasvit ovat vaativia ympäristönsä suhteen. Jos olet aloittelija ja et ole varma, kuinka hoitaa mehikasveja, suosittelen sinulle seuraavia neljää "kaunotar" mehikasvia. Niiden nimissä on sana "kaunotar" ja vaikka ne ovatkin yleisiä, ne ovat helppohoitoisia. Hyvin hoidettuina ne voivat kasvaa vanhemmiksi ja erittäin kauniiksi. Tässä on esittely näistä neljästä kaunottaresta:

1. Momo-kaunotar

Momo-kaunotar kuuluu Crassulaceae-heimoon ja on paksulehtinen mehikasvi. Sen lehdet ovat pyöreät ja muistuttavat soikeita munia. Lehdillä on harmahtavan violetti jauhe, joka tekee niistä kauniin vaaleanpunaisia hyvässä kunnossa. Kompaktin muotonsa ansiosta se on erittäin kaunis vanhetessaan. Tarvitsee paljon valoa, pienen ruukun ja hyvin vettä läpäisevän mullan. Anna mullan kuivua kastelujen välillä. Ei kestä alhaisia lämpötiloja, pidä yli 5 asteessa ja vältä pakkasta. Hyvä ilmankierto ja valoisuus ovat tärkeitä.

2. Himeboshi-kaunotar

Himeboshi-kaunotar kuuluu Crassulaceae-heimoon ja on pienikokoinen mehikasvi. Se kasvattaa helposti sivuversoja, ja täytettyään ruukun se näyttää erittäin kauniilta. Kohtuullinen kastelun rajoittaminen saa lehdet kutistumaan ja muuttumaan harmahtavan vihreiksi. Keväällä se voi kukkia vaaleanpunaisilla ja valkoisilla kukilla. Viileässä lämpötilassa sen lehdet voivat saada smaragdinvihreän sävyn. Helppohoitoinen: anna mullan kuivua kastelujen välillä, anna paljon valoa ja pidä lämpötila yli 0 astetta.

3. Tamago-kaunotar

Tamago-kaunotar on myös Crassulaceae-heimoon kuuluva mehikasvi, joka on kotoisin Meksikosta. Pienillä taimilla on pyöreät lehdet, mutta kasvaessaan varsi muuttuu paksuksi ja lehdet tiivistyvät muistuttaen munia. Lehdillä on paksu valkoinen kerros, ja kastelun rajoittaminen saa lehdet tiivistymään kauniisti. Kukkivat valkoisin kukin, joissa on punainen keskus. Helppohoitoinen: käytä pientä ruukkua ja hyvin vettä läpäisevää maata, anna paljon valoa ympäri vuoden, anna mullan kuivua kastelujen välillä. Kesällä yli 30 asteen lämpötiloissa vältä kastelua ja tarjoa varjoa. Lannoita kerran kuukaudessa moniravinteisella lannoitteella.

4. Aoba-kaunotar

Aoba-kaunotar kuuluu paksulehtisiin Echeveria-suvun mehikasveihin. Sen lehdet ovat paksut, ja kun varsi muuttuu puumaiseksi, se voi varastoida paljon vettä. Hyvässä kunnossa lehdet muuttuvat harmahtavan vihreiksi, ja niiden kärjessä on vaaleanpunainen sävy. Se on helppo kasvattaa vanhaksi kasviksi, ja puumaiseen varteen kasvaa pieniä sivuversoja. Kestää kylmää, kunhan lämpötila pysyy yli 0 astetta. Aseta aurinkoon, anna mullan kuivua kastelujen välillä ja käytä kasvukaudella typpipitoista lannoitetta kerran tai kahdesti kuukaudessa.

Nämä neljä kaunotarta ovat edullisia ja kauniita hyvässä kunnossa, joten ne sopivat hyvin aloittelijoille.

AD
Artigo