Sukkulakasvi Sedum rubrotinctum 'Aurora', vihreän keskellä keltaista
2022/09/09

Kirsikkamehikasvin lehtien pohjaväri on vihreä, mutta hoidon jälkeen se muuttuu vihreästä läpikuultavan keltaiseksi, luoden läpikuultavan vaikutelman. Vaikka kirsikkamehikasvissa ja kuutamoisessa kukkamehikasvissa on joitakin eroja, niiden perus hoitomenetelmät ovat samankaltaisia, joten voit käyttää samankaltaista lähestymistapaa niiden hoitoon.

Kukkaruukku: Teoriassa voit käyttää mitä tahansa tyyliä olevaa kukkaruukkua kirsikkamehikasvin kasvattamiseen (kaunis kukkaruukku voi lisätä visuaalista houkuttelevuutta), mutta on kaksi asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon. Ensinnäkin ruukun pohjassa tulisi olla hyvä viemäröinti estämään seisovan veden aiheuttama juurten mätäneminen. Toiseksi ruukun ei pitäisi olla liian korkea, noin 10 cm korkea riittää. Liian korkea ruukku vaikeuttaa maan täydellistä kuivumista ja voi vaikuttaa kirsikkamehikasvin väritykseen ja yleiseen tilaan.

Multaseos: Kirsikkamehikasvin kasvattamiseen ei ole erityisiä maaperävaatimuksia, kunhan vältetään liiallista veden kertymistä. Jos haluat kuitenkin hoitaa kirsikkamehikasvia paremmin, voit käyttää rakeista multaa ja varmistaa, että rakeisten aineiden osuus on vähintään 60%. Näin kirsikkamehikasvi voi näyttää parhaan mahdollisen tilansa talvella.

Valaistus: Kirsikkamehikasvi on matala ja ei yleensä veny pitkäksi, mutta se tarvitsee edelleen runsaasti valoa. Sijoita se paikkaan, jossa on hyvin valoa, jotta lehdet eivät veny liikaa. Pidä myös huolta, että lehtien reunat säilyttävät punertavan värinsä. Äärimmäisen korkeissa lämpötiloissa voit tarvittaessa tarjota hieman varjoa tai vähentää auringonpaistetta (puolikas päivä auringossa on yleensä hyvä). Tämä auttaa estämään lehtien ja lehtien keskiosan vaurioita, välttäen turvotusta ja mätänemistä.

Kastelu: Kirsikkamehikasvin lehdet ovat melko paksuja ja se kestää hyvin kuivuutta, joten kastelun tulee olla tarkkaa. Kastele vasta, kun kukkaruukun multa on täysin kuivunut. Normaaleissa lämpötiloissa voit myös antaa sateen kastella kasvia, mutta varmista sen jälkeen, että kasvi ei kastele liikaa ja että juuret eivät altistu seisovalle vedelle. Yhteenvetona kirsikkamehikasvi ja kuutamoisakukkamehikasvi ovat saman suvun kasveja, joten samanlainen hoito on täysin sopiva molemmille.

AD
Artigo