Sukkulakasvi Crassula ovata 'Gollum' hoito-ohjeet, selviytyminen kesän yli
2022/01/10

Jade-lilja, joka tunnetaan myös nimellä 'Sinililja', muodostaa kolmiomaiset, mehevät ja vihreät lehdet pieniksi ja suloisiksi kasveiksi. Se on elegantti, viehättävä ja omaperäinen. Lehdet ovat erikoisen muotoiset, lehden kärki on hieman pyöreä ja hieman kapea, ja niissä on hentoja juovia. Lehtien väri on lumoava, usein pysyen tuoreen vihreänä tai harmaanvihreänä ja niillä on valkoinen kukka. Se on helppo istuttaa ja ylläpitää, ja se on huonekasvien ystävien suosima sisätilojen mehikasvi.

Tässä ovat hoito-ohjeet:

Ruukun multa: Jade-lilja viihtyy ravinteikkaassa ja ilmavassa hiekkapitoisessa maassa. Yleisesti käytetään turvemultaa ja hiekkaa sekoitettuna, ja mukaan voidaan lisätä hieman perliittiä tai hohkakiveä.

Kastelu: Keväällä ja syksyllä voit pitää multaa hieman kosteana edistääksesi nopeaa kasvua. Kesällä ja talvella veden määrää on hyvä säädellä tarpeen mukaan varmistaaksesi kasvin selviämisen kesän ja talven aikana. On tärkeää muistaa, että Jade-lilja on kesän suhteen hieman herkkä kasvi, joten se kaipaa suojaa auringolta ja säännöllistä suihkuttamista.

Valaistus: Jade-lilja pitää hajavaloa, mutta suoraa voimakasta auringonpaistetta tulisi välttää. Kesällä kasvi kannattaa siirtää varjoisampaan paikkaan hyvän ilmanvaihdon varmistamiseksi.

Lämpötila: Jade-lilja viihtyy lämpimässä ympäristössä, optimaalinen lämpötila kasvulle on 10-25°C. Talvella se tulisi suojata pitämällä lämpötila yli 10°C.

Lannoitus: Jade-liljaa ei tulisi lannoittaa liian voimakkaasti. Yleensä talvella ja kesällä ei tarvita lannoitusta, kun taas keväällä ja syksyllä voit lannoittaa kerran kuukaudessa laimennetulla mehikasveille tarkoitetulla lannoitteella.

Leikkaus: Koska Jade-lilja kasvaa nopeasti, on hyvä tehdä säännöllisesti leikkausta kasvun hallitsemiseksi ja pensasmaisen muodon ylläpitämiseksi.

Taudit ja tuholaiset: Jade-lilja on yleensä melko vastustuskykyinen taudeille ja tuholaisille. Kesällä voit kuitenkin suihkuttaa säännöllisesti tautien ja tuholaisten torjunta-aineita, kuten monilääkettä tai pyretroidia, ongelmien ennaltaehkäisemiseksi.

AD
Artigo