Sukkulakasvi Crassula ovata 'Golden Jade', kuin aarre
2023/06/14

Mehikasvien maailmassa Kultainen Maljakko on huomiota herättävä lajike. Se kuuluu kärhökasvien heimoon Crassula-kasvisukuun ja on saavuttanut suosion ainutlaatuisen lehtimuotonsa ja kauniin värinsä ansiosta.

Kultaisen Maljakon lehtimuoto muistuttaa lusikkaa, ja sillä on selvästi lyhyet lehtikärjet, mikä antaa hienostuneen vaikutelman. Sen sisemmät lehdet kasvavat lähes pystysuoraan, kun taas ulommat lehdet kasvavat säteittäisesti, luoden kokonaisen kasvin ulkonäölle hienon maljakon muodon, joka jää mieleen.

Kun Kultainen Maljakko on parhaassa tilassaan, sen lehdillä on ainutlaatuinen värimuutos. Ulkoapäin sisäänpäin väri vaalenee vähitellen, ikään kuin avautuen asteittain muuttuviin väreihin. Keskelle jäävät lehdet pysyvät usein raikkaan vihreinä, tuoden kasville runsaasti väriä ja luoden elinvoimaisen näkymän.

Tämä mehikasvi ei ole vaikea hoitaa, vaan se tarvitsee sopivan määrän valoa ja hyvin kuivattavaa maata. Runsas auringonvalo saa Kultaisen Maljakon kasvamaan rehevämmäksi ja värit syvemmiksi.

Sisätiloissa Kultainen Maljakko voi lisätä luonnon kauneutta kotiisi. Siitä voi tulla paitsi vihreä kasvien koriste myös kauniin sädehtivän valon lähde, tuoden iloa ja mukavuutta.

Kultainen Maljakko, kuten nimensäkin vihjaa, on kuin kimalteleva kulta-aarre, joka tuo kauneutta ja iloa.

AD
Artigo