Julianus: Yhdistelmä "Kestävän" ja pitkän iän kukan kauneutta, ainutlaatuinen mehikasvi kokoelmaasi!
2024/05/26

Mehikasvi Julianus tunnetaan "Kuolemattomana lintuna", mutta sitä kasvatetaan harvoin. Julianus kuuluu Crassulaceae-heimoon ja Kalanchoe-sukuun, ja se on kotoisin Etelä-Afrikasta. Sitä kutsutaan myös nimillä Kalanchoe fedtschenkoi ja "Demon Sea". Sen lehdet muuttuvat tummanpunaisiksi, kun ne ovat saaneet tarpeeksi valoa, minkä vuoksi sitä kutsutaan Julianukseksi. Kalanchoe-suvussa on vain vähän tunnettuja mehikasveja, kuten Kalanchoe thyrsiflora, Kalanchoe luciae, "Firesticks", "Faucaria", "Butterfly Dance" ja muutamia "Jäniksenkorvia". Monet mehikasvien harrastajat eivät ole kasvattaneet Julianusta, ja jotkut eivät ole edes kuulleet siitä.

Ensimmäistä kertaa Julianuksen nähdessään monet mehikasvien harrastajat saattavat luulla sitä "Kuolemattomaksi linnuksi" tai "Pitkäikäiseksi kukaksi". Tämä virhe on ymmärrettävä, koska Julianus on samaa sukua niiden kanssa, ja sen lehdet ja lehden reunat ovat samanlaisia. Jos et ole aiemmin kuullut Julianuksesta, voit helposti sekoittaa sen toisiin kasveihin. Koska Julianus ei ole "Kuolematon lintu" eikä "Pitkäikäinen kukka", miten ne erottaa?

Ensinnäkin, "Kuolematon lintu" kasvattaa lehtien reunoille pieniä ituja, jotka putoavat maahan ja juurtuvat uusiksi kasveiksi. Tämä on syy, miksi sitä kutsutaan "Kuolemattomaksi linnuksi" ja "Putovaksi juureksi". Julianuksen lehtien reunat ovat samankaltaiset, mutta siihen ei koskaan kasva ituja. Uuden Julianuksen saamiseksi tarvitaan pistokas.

Toiseksi, "Pitkäikäisen kukan" kukat ovat kauniita, olivatpa ne yksinkertaisia tai kerrottuja. Julianuksen kukat eivät ole yhtä näyttäviä, eivätkä edes tienvarsikukkia kauniimpia. Lisäksi "Pitkäikäisen kukan" lehdet voivat muuttua punaisiksi talvella, mutta eivät yhtä punaisiksi kuin Julianuksen, joka on pääasiassa lehtikasvi. Näiden kolmen eron avulla voit helposti erottaa Julianuksen "Kuolemattomasta linnusta" ja "Pitkäikäisestä kukasta".

Julianusta kasvatetaan harvoin kahdesta syystä: se näyttää hyvin samankaltaiselta kuin "Kuolematon lintu" ja "Pitkäikäinen kukka", joten monet luulevat, ettei se ole oma lajinsa. Lisäksi sen kasvutapa ei ole tavallinen ruusukemuoto, mikä karsii monia mehikasvien harrastajia. Julianus on kuitenkin erittäin helppohoitoinen ja helposti kauniiksi kasvava mehikasvi. Jos olet kiinnostunut siitä, voit hankkia sen syksyllä.

Julianuksen hoito on yksinkertaista, koska se on sukua Kalanchoe thyrsifloralle ja "Kuolemattomalle linnulle". Tässä muutamia vinkkejä Julianuksen hyvään hoitoon:

Käytä pientä ruukkua ja rakeista maata. Vaikka Julianus ei ole vaativa ruukun ja maan suhteen, tällainen yhdistelmä auttaa hallitsemaan sen kasvunopeutta ja parantaa sen väritystä talvella.

Tarjoa runsaasti valoa. Julianus sietää hyvin lämpöä ja aurinkoa, joten se voi olla auringossa pitkään. Pidä ruukun maa hieman kosteana.

Suojaa kylmältä talvella. Kalanchoe-suvun jäsenenä Julianus ei siedä kylmää, joten siirrä se sisätiloihin kylmän sään tullessa, muuten se voi kuolla pakkaseen.

AD
Artigo