Kolme helposti kasvatettavaa mehikasvia: kauniita, helppoja hoitaa, kesän aikana vahvistuvat
2023/11/17

Monet ihmiset pitävät mehikasveista, mutta aloittelijoiden ei tarvitse valita kalliita lajikkeita. On olemassa joitakin tavallisia lajeja, jotka ovat sekä kauniita että helppoja hoitaa. Monien mielestä mehikasveja voi kasvattaa huolettomasti ja ostaa uusia, jos ne eivät menesty. Kuitenkin, valitsemalla helposti hoidettavia lajikkeita, saa lisää itseluottamusta ja kasvattaa kauniita ja terveitä kasveja.

Nämä mehikasvit ovat helppoja hoitaa ja näyttävät hyvältä. Ne kestävät hyvin kesän kuumuutta ja voivat kasvaa ympäri vuoden ulkona ilman varjostusta.

Echeveria 'Deben'illä on vaaleat, silmää miellyttävät lehdet ja se on erittäin kestävä. Se sopii hyvin lehtipistokkaisiin, jotka kasvavat nopeasti. Hoidossa kannattaa käyttää maaperää, jossa ei ole liikaa turvetta, mutta joka sisältää perliittiä ja vermikuliittia. Varo kastelemasta liikaa, jotta juuret ja varret eivät mätäne. Vältä pitkiä sadejaksoja, jotta ruukku ei jää liian märäksi. Lehtipistokkaita voi tehdä usein.

Sedeveria 'Letizia' on erittäin sitkeä mehikasvi, joka lisääntyy helposti ja kasvaa nopeasti. Se ei vaadi erityistä hoitoa; karkea hoito riittää. Kun ruukkumulta on kuivunut, kastele hieman. Varjosta kesällä ja anna auringon paistaa muina aikoina, niin kasvi kasvaa nopeasti suureksi ja tuuheaksi, haarautuen runsaasti.

Jos olet vasta aloittamassa mehikasvien kasvatuksen ja sinulla ei ole paljon kokemusta, kokeile kasvattaa Graptopetalum paraguayensea. Se kestää hyvin kesän ja on melko kylmänkestävä, kunhan lämpötila pysyy yli 2 asteen. Sen väri muuttuu vuodenaikojen mukaan, eikä sinun tarvitse huolehtia, vaikka se kasvaisi pitkiksi, sillä se muodostaa kauniita muotoja helposti. Se on helppohoitoinen ja kasvaa nopeasti vanhaksi puuksi, jopa vesiputousmaiseksi. Riittää, että kastellaan silloin tällöin, eikä lannoitusta tarvita usein. Käytä ruukkumullassa enemmän karkeaa maa-ainesta, talvella pidä kasvi parvekkeella ja kesällä hieman varjossa. Tämä helppohoitoinen kasvi voi kasvaa kauniiksi vanhaksi puuksi ja kestää vuosia.

AD
Artigo