Sukkulakasvi Adromischus cristatus, tähtimäisesti kaunis
2021/12/10

Äskettäin löysin "uuden lajikkeen" mehikkaan, jota kutsutaan Unelma-kirsikaksi. Sen väri on purppuranpunainen, kuin kirsikka, ja talvella jokaisesta oksasta puhkeaa pieniä kukkia, kuin tähtipisteitä. Lehdet ovat pörröisiä, kuin kani-korvat, se on todella kaunis. Kotihoidossa tulee kiinnittää huomiota seuraaviin neljään osa-alueeseen, jotta voit kasvattaa suuren punaisen ja purppuranpunaisen mehikasvin.

Maaperä: Unelma-kirsikka ei vaadi erityistä maaperää, mutta sen tulee olla ravinteikasta ja ilmavaa. Yleinen mehikasveille tarkoitettu multa tai turvemulta sekoitettuna perliittiin suhteessa 6:4 toimii hyvin. Valitse leveä ja suuri ruukku, joka edistää juuriston kasvua sekä myöhemmin kasvin räjähtämistä kukkimaan ja kasvamaan. Laita ruukun pohjalle kerros karkeaa hiekkaa tai soraa, joka eristää pohjan lehtiä kosteasta maasta ja estää taudinaiheuttajia.

Kastelu: Unelma-kirsikka pitää viileästä ja kuivasta ympäristöstä, se ei siedä liikakastelua. Kastele huolellisesti niin, että maa kuivuu kunnolla välissä ja vältä seisovan veden muodostumista. Huonon valon ja ilmanvaihdon aikana voit pidentää kasteluväliä, kunhan kasvi ei näytä selvää kuivuuden merkkiä. Kesällä korkeissa lämpötiloissa Unelma-kirsikka menee lepotilaan ja tulee pitää viileässä ja hyvin ilmastoidussa paikassa, ja maan pinta saa olla hieman kostea. Talvella pidä lämpötila vähintään 5 asteen yläpuolella, vältä alle 0 asteen lämpötiloja, jotta vältetään jäätymisen aiheuttamat vauriot.

Valaistus: Unelma-kirsikka pitää puolivarjoisasta ympäristöstä, mutta sen upean punaisen ja purppuranpunaisen värin esille saamiseksi tarvitaan runsaasti valoa. Kesällä kasvia on hyvä varjostaa ja muina aikoina varmista vähintään 5 tunnin valotuntimäärä.

Lannoitus, tautien ja tuholaisten torjunta, lisääntyminen: Unelma-kirsikka on vaatimaton kasvi, mutta se leviää helposti ja kukkii paljon. Keväällä käytä moniravinteista lannoitetta ja syksyllä fosfori-kaliumlannoitetta, 2-3 kertaa kaudessa riittää. Unelma-kirsikka on altis taudeille ja tuholaisille, joten hyvä ilmanvaihto on tärkeä ennaltaehkäisevä toimenpide. Keväällä voit ruiskuttaa tuholaismyrkkyä säännöllisesti ja talvella ennen kasvin siirtämistä sisälle voit kastaa sen kerran juuristoa vahvistamaan.

Unelma-kirsikkaa voi lisätä pistokkaista ottamalla terveitä oksia tai lehtiä ja asettamalla ne maan päälle, jotta ne juurtuvat.

Huomioimalla nämä neljä osa-aluetta voit hoitaa Unelma-kirsikkaa onnistuneesti ja nauttia sen kauniista purppuranpunaisista lehdistä ja tähtimäisistä kukista.

AD
Artigo