Sukkulakasvi Graptoveria 'Black Prince', joissakin tapauksissa hölmö suloisuus
2022/07/08

Musta kynsi on mehikasvien sukuun kuuluva graptosedum-laji, joka on peräisin Meksikosta. Sen lehdet ovat pitkulaisen munanmuotoisia, tasaisia ja kaartuvat sisäänpäin. Lehtien kärjet voivat olla terävät tai asteittain terävät, ja ne voivat muuttua punaisiksi tai mustiksi. Lehtipinta peittyy valkoiseen huurrekerrokseen, ja kasvi kasvaa ryhmässä lootusasentoon. Lehtien väri on harmaansininen, mutta riittävän valon ja suuren lämpötilaeron oloissa uloimmat lehdet voivat muuttua vaaleanpunaisiksi tai läpikuultavan punaisiksi, ja lehdenkärjet ovat mustia, mikä antaa kasville ainutlaatuisen ominaispiirteen. Mehikasvin mustan kynnen hoito-ohjeet ovat seuraavat:

Käytä pienikokoista ruukkua hallitun kasvatuksen aikana. Vaikka musta kynsi helposti tuottaa sivuversoja, sen kasvunopeus on hidas ja sen kasvutapa on pieni (yksittäisenä noin 5-6 cm halkaisijaltaan), joten suosittelemme käyttämään noin 10 cm halkaisijaltaan olevaa ruukkua hallitun kasvatuksen aikana ja siirtymään suurempaan ruukkuun myöhemmin, kun kasvi alkaa ryhmittymään.

Käytä ilmavaa ja hyvin vettä läpäisevää rakeista multaa istutukseen. Istutusmulta on tärkeää mehikasvien hoidossa, ja sama pätee myös mustaan kynsiin. Vaikka voit käyttää muita multatyyppejä, suosittelemme käyttämään sekoitusta, joka koostuu noin 70% rakeisesta maasta ja 30% turpeesta mustan kynnen istutukseen, jotta kasvin tila säilyy hyvänä.

Sijoita kasvi hyvin valaistuun ja hyvin tuuletettuun ympäristöön. Musta kynsi pitää runsaasta valosta, ja valon puute voi aiheuttaa lehtien pidentymistä ja litistymistä. Kesällä korkeissa lämpötiloissa on suositeltavaa tarjota sopivasti varjoa ja sijoittaa kasvi hyvin tuuletettuun ympäristöön välttääksesi lehtivaurioita ja estääksesi lehtien pehmenemisen, liiallisen vedenottamisen ja juurten mätänemisen.

Kastele vasta kun alimmat lehdet pehmenevät. Musta kynsi on kuivuutta kestävä, ja alimpien lehtien pehmeneminen tai ryppyisyys voi viitata vedenpuutteeseen. Voit käyttää alimpien lehtien jäykkyyttä kastelun tarpeen arvioimiseen. Kun alimmat lehdet näyttävät selvästi ryppyisiltä, voit kastella runsaasti tai suihkuttaa vettä päälle. Kesällä korkeissa lämpötiloissa ja talvella matalissa lämpötiloissa kastelun tiheyttä tulee säädellä asianmukaisesti.

AD
Artigo