Punaluumu ja Persikka: Klassisten mehikasvien kaksinkertainen viehätys, kaunis ruukkukasvi jota et halua jättää väliin!
2024/05/16

Mehikasvit ovat aina olleet kukkakauppiaiden suosikkeja niiden lajikkeiden runsauden ja korkean koristearvon vuoksi. Ne näyttävät elinvoimaisilta ja ovat todella erityisiä. Jokainen, joka näkee niitä, kehuu niiden kauneutta. Monet kukkakauppiaat kuitenkin sanovat, että heidän mehikasvinsa eivät kasva hyvin. Itse asiassa kannattaa valita joitakin helppohoitoisia lajikkeita.

Monet mehikasvit näyttävät samankaltaisilta, mutta ne ovat todellisuudessa eri lajikkeita. Esimerkiksi mehikasvit punaluumu ja persikka. Monet aloittelijat eivät osaa erottaa näitä kahta, vaikka niillä onkin omat erityispiirteensä.

Punaluumu on monille tuttu. Tämän mehikasvin väri on hyvin punainen, kuten talvella oleva luumunkukka, ja lehdet ovat suhteellisen pieniä ja löyhiä.

Persikka on myös hyvin tunnettu mehikasvi. Tämän mehikasvin lehdet ovat hyvin täyteläiset ja pyöreät, ja se on helppo kasvattaa runsaaksi. Se on todella viehättävä, lehdet ovat tiiviisti yhdessä ja kuka tahansa näkee sen, kehuu sen kauneutta.

Nämä kaksi mehikasvia eivät kasva kovin suuriksi, joten ne on helppo pitää parvekkeella eivätkä vie paljon tilaa. Ne ovat myös erittäin kestäviä ja helppohoitoisia, eivätkä ne juurikaan kärsi tuholaisista.

Punaluumun ja persikan hoidossa on huomioitava, että kylminä talvina, jos lämpötila laskee alle 0 asteen, on varjostettava ja suojattava kylmältä. Muuten kasvit voivat vaurioitua kylmästä ja niiden kasvu hidastuu. Pienissä ruukuissa kasvatettuna niiden tila on parempi.

Jos kasvatat niitä suurissa ruukuissa, kastelun jälkeen maaperä pysyy kosteana pitkään, mikä voi johtaa juurten mätänemiseen ja kasvien kasvuun heikentymiseen, mikä vaikuttaa niiden ulkonäköön ja kasvuun. Maaperään kannattaa lisätä enemmän rakeista maata, mikä auttaa kasveja saamaan paremman värin.

Nämä kaksi mehikasvia rakastavat valoa, joten kasvukaudella on tärkeää tarjota hyvä ilmanvaihto ja paljon auringonvaloa. Tämä parantaa fotosynteesiä, jolloin kasvit tuottavat enemmän ravinteita ja näyttävät paremmilta. Kastelu on tarpeen vasta, kun maaperä on melkein kuiva.

Jos mietit, kumpi kannattaa hankkia, suosittelen persikkaa, koska se saa helpommin kauniin värin. Punaluumun hoito vaatii sopivan ympäristön; jos valoa ei ole tarpeeksi, kasvi haalistuu, mikä vaikuttaa sen ulkonäköön ja kasvuun.

AD
Artigo