Sukkulakasvi Crassula ovata 'Hobbit', lehdet ovat sileitä ja pyöreitä
2022/03/09

Viisikymmentäsentin mehikasvi on yleinen mehikasvilaji, jonka erottuva piirre on sen pyöreä kasvutapa ja sileät, pulleat lehdet, jotka näyttävät aivan kuin "jadekivi" ja tuntuvat kevyeltä kosketukselta kuin vesi. Jos haluat viisikymmentäsentin mehikasvin kasvavan nopeasti ja kukoistavan, on kolme perusvaatimusta, jotka tulee ottaa huomioon:

Maaperän sekoitus:
Viisikymmentäsentin mehikasvi vaatii hyvän maaperän, joka on ilmava ja hyvin vettä pidättävä. Sopiva maaperäsekoitus sisältää hiekkaa yhdessä helmisoran ja punaisen vuorikiven kanssa, ja siihen voidaan lisätä pieni määrä ravinnepitoista multaa. Lisää ohut kerros puuhiiltä kukkaruukun pinnalle, sillä puuhiili auttaa säilyttämään enemmän lämpöä ja edistää viisikymmentäsentin mehikasvin kasvua.

Päivittäinen valaistus:
Viisikymmentäsentin mehikasvi pitää runsaasta auringonvalosta, ja täysi auringonpaiste on ihanteellista. Varmista, että se saa tarpeeksi valoa vuoden ympäri ja erityisesti riittävästi ultraviolettisäteitä. Ultraviolettisäteet tekevät lehdistä läpikuultavia ja auttavat estämään kasvin liiallista venymistä. Kesällä voit tarvittaessa varjostaa kasvia, jos valo on liian voimakasta, mutta yleisesti ottaen ulkoilma on parempi hoitoympäristö, sillä luonnollinen ympäristö edistää viisikymmentäsentin mehikasvin nopeampaa kasvua ja kukintaa.

Veden ja lannoituksen hallinta:
Viisikymmentäsentin mehikasvin lehdissä on runsaasti vettä, ja se kykenee varastoimaan kosteutta tehokkaasti, joten kastelu on tehtävä varovaisesti. Kastelumäärä tulisi pitää minimissä vuoden ympäri ja lisätä sitä maltillisesti, kun ilman kosteus on suuri, välttääksesi lehtivaurioita. Kuitenkin viisikymmentäsentin mehikasvi tarvitsee runsaasti ravinteita, joten voit käyttää ohutta nestemäistä lannoitetta keväällä ja syksyllä noin 20 päivän välein vastaamaan sen ravinnontarpeeseen. Kasvaessaan ryhmässä viisikymmentäsentin mehikasvi imee tehokkaasti ravinteita, joten lannoitteen käyttö edistää sen nopeampaa kasvua.

AD
Artigo