Sukkulakasvi Crassula perforata, lehtimuoto on kummallinen ja kukkien lisäys tekee siitä vielä kauniimman
2022/06/10

Paperikukka (Sedum album) on muhkealehtinen kaksisirkkaiskasvi, jonka lehdet ovat käänteis-munanmuotoisia ja tiheästi varressa. Lehtipinta on tasainen ja lehden takapuolella kulkee purppuranpunainen selkäjuova. Lehtien kärjet ovat teräväkärkisiä tai vinosti teräväkärkisiä ja niissä on punaisia lyhyitä kärkiä. Kasvi yleensä peittyy valkoiseen huurrekerrokseen, ja lehtien väri vaihtelee harmaansinisestä. Riittävä valo ja suuri lämpötilaero voivat saada lehdet muuttumaan vaaleanpunaisiksi, luoden erittäin kauniin näkymän.

Vaikka paperikukka on ulkonäöltään upea, sen hoito ei ole monimutkaista. Tässä ovat paperikukan hoito-ohjeet:

Valaistus: Tarjoa runsaasti valoa. Mitä enemmän valoa, sitä tiiviimpi kasvin kasvutapa on. Kuitenkin kesällä korkeissa lämpötiloissa on tarpeen tarjota sopiva varjo suoralta auringonpaisteelta suojautumiseksi.

Kastelu: Kuten muiden mehikasvien kohdalla, kastele vasta kun mullan pinta on täysin kuiva. Kesällä lämpimissä olosuhteissa kastelua on syytä säädellä, ja noin 10-15 päivän välein voit kastella vähän pitkin astian reunaa viileämpinä päivinä, jotta vältät juuriston kuivumisen liian pitkän ajan seurauksena.

Multaseos: Valitse ilmava ja hyvin vettä läpäisevä seos, kuten turve ja kompostimulta, ja lisää mukaan rakeista materiaalia kuten perlitiä, vulkaanista kiveä, zeoliittia, viherliusketta, punaista vuorikiveä ja piidioksidia. Rakeiden osuuden tulisi olla 60-70%, ja vanhemmissa kasvustoissa jopa noin 80%, jotta kasvutapaa voidaan hallita ja kasvin tila ylläpitää.

Ruukun valinta: Suosittelemme käyttämään noin 10-12 cm korkeaa ruukkua, jonka halkaisija on hieman suurempi. Tämä edistää paperikukan kasvua ja ryhmittyvyyttä, samalla kun se ei estä sivuversojen muodostumista.

Paperikukka on helposti ryhmittyvä ja sopii hyvin mehikasvien harrastajille.

AD
Artigo