Kuinka kasvattaa mehikasveja
2023/07/19

Mehikasvit ovat erittäin suosittuja vihreitä kasveja, joiden muodot vaihtelevat suuresti. Monet puutarhaharrastajat pitävät niiden kasvattamisesta. Mutta kuinka mehikasveja voi kasvattaa hyvin? Katsotaanpa yhdessä.

Mehikasvien kasvattamiseksi tarvitset hyvin ilmavaa ja hyvin vettä läpäisevää maaperää. Voit sekoittaa tavallista puutarhamaata ja hiekkamaata suhteessa 1:2. Istutuksen jälkeen peitä istutusalue kelmulla ja tee hammastikulla muutama reikä lisäämään ilmanvaihtoa. Aseta ruukku valoisaan paikkaan ja odota, että siemenet itävät.

Mehikasveja kasvattaessa on myös tärkeää valita sopiva kasvualusta ja ruukku. Keraaminen ruukku on erittäin sopiva mehikasvien kasvatukseen, koska se pitää hyvin vettä. Voit myös sekoittaa perliittiä, turvemultaa ja akadamaa suhteessa 1:2:1, mikä parantaa kasvutuloksia.

Ennen mehikasvien istuttamista pohjalle kannattaa laittaa kerros pikkukiviä, mikä auttaa kasveja pysymään kosteina ja läpäisemään vettä. Voit käyttää myös 6-8 millimetrin savirakeita tai kuorta. Täytä ruukku ja tasoita pinta kevyesti. Anna kuivua puolisen päivää ja sitten kastele maa läpikotaisin.

Kylvettäessä siemenet ovat hyvin pieniä, joten ne voi asettaa valkoiselle paperille ja nostaa hammastikulla veteen kastettuna siemenet varovasti ruukkuun. Aseta siemenet mullan pinnalle ilman peittämistä. Peitä sitten kelmulla ja tee muutama reikä ilmanvaihdon parantamiseksi. Odota rauhassa siementen itämistä.

Mehikasvien kasvatuksessa on tärkeää omaksua hyvät tavat, valita hyvin ilmava maa ja kiinnittää huomiota näihin yksityiskohtiin. Myös kasvien hoitaminen myöhemmin on tärkeää.

AD
Artigo