Sukkulakasvi Graptosedum 'Francesco Baldi', lehdet ovat punaruskeat ja niissä on tuoksu
2023/03/13

Punainen huurre on mehevä kasvi, joka kuuluu mehevälajien heimon Sempervivum sukuun. Sen varsi on yleensä hento ja vaaleanpunainen. Lehdet ovat lähellä soikeita ja pinnaltaan yleensä sileitä ilman tyypillistä mehevien kasvien nukkaa. Jotkut lehdet voivat olla peitetty valkoisella jauhemaisella aineella, ja lehdet ovat yleensä punaruskeita.

Punaisen huurteen lehdet eivät kasva liian suuriksi tai paksuiksi, ja ne muistuttavat pieniä ruusuja. Se tarvitsee tietyn määrän vettä, joten maata valitessa ei pidä käyttää liikaa hiekkamaisia materiaaleja. Suositeltava istutusseos on seuraava: 7 osaa mehevien kasvien ravinteikasta multaa + 3 osaa mehevien kasvien hiekkamaista multaa, lisättynä sopiva määrä orgaanista yhdistelmälannoitetta pohjamaaksi.

Istuttamisen jälkeen kastele Punainen huurre kunnolla kerran, jotta juuret ja maa tiivistyvät hyvin yhteen. Kuitenkin päivittäisessä hoidossa on vältettävä liiallista veden kertymistä, koska se voi aiheuttaa juurien mätänemistä. Kastele vasta kun maa on kuiva. Liiallinen kastelu voi aiheuttaa Punaisen huurteen venymistä ja lehtien menettämistä punaisen värinsä.

Punainen huurre pitää voimakkaasta valosta kasvukauden aikana. Mitä voimakkaampi valo, sitä punaisempi se on. Valon puute voi aiheuttaa lehtien vihertämistä ja oksien venymistä. Samoin kuin ruusujen hoidossa, voit ohjata Punaisen huurteen kasvua haluttuun suuntaan luodaksesi erilaisia muotoja. Punainen huurre, jolla on punaisia roikkuvia oksia, näyttää myös hyvin kauniilta.

Lannoittamisen suhteen voit tehdä oman harkintasi mukaan. Jos haluat Punaisen huurteen kasvavan ja lisääntyvän nopeasti, voit keväällä sen kasvukauden aikana ja voimakkaan valon ja lämpötilaeron vallitessa lannoittaa sitä kerran kuukaudessa käyttäen itse valmistettua käyneenä olevaa entsyymiä sisältävää vettä. Pitkittyneellä sateisella säällä ei kuitenkaan suositella lannoittamista, koska veden haihtuminen on hidasta ja lannoitus voi aiheuttaa Punaisen huurteen venymistä.

AD
Artigo