Sukkulakasvi Senecio rowleyanus, pienet rykelmät ovat liian söpöjä
2023/06/26

Sukkulakasvien maailmassa on erityisen ainutlaatuinen laji nimeltään Pikkumipeli. Vaikka sen kasvutapa ei ole suuri, se voi kasvaa hyvin pitkäksi ja olla altis rönsyilemään, luoden vilkkaan näkymän. Oikeanlaisen hoidon avulla se voi myös tuottaa koko kasvin täyttäviä hienovaraisia kukkia, jotka ovat erittäin kauniita.

Hoito-ohjeet:

Kasvualusta: Käytä ravinteikasta ja kosteutta säilyttävää kasvualustaa, jossa ei ole liian paljon hiekkaa. 40-50% kasvualustan ollessa rakeista maata on hyvä määrä. Varmista, että lehdet ovat paksut ja kiiltävät. Valitse sopivan kokoinen kukkaruukku, älä liian pieni.

Kastelu: Pikkumipeli ei säilytä kosteutta kovin hyvin ja se kasvaa nopeasti, joten sen kastelua ei saa laiminlyödä. Huolehdi siitä, että kasvualustan pinta kuivuu hieman ennen seuraavaa kastelua. Kesäisin voit kastella perusteellisesti joko aamulla tai iltapäivällä. Talvella varmista, että lämpötila ei laske alle 10 astetta ja jatka normaalia kastelua.

Valaistus: Pikkumipeli tarvitsee ympäri vuoden riittävästi valoa ja ravinteita. Kesäisin voit pitää sen ulkona auringossa, se ei pelkää sateita tai liikaa auringonpaistetta. Korkeissa kesälämpötiloissa voit suojata sitä hieman varjolla. Kevät- ja syyskausina, kun lämpötilaerot ovat suurempia, kasvi voi saada väriä. Myös parvekkeella voit tarjota sille riittävästi valoa.

Lannoitus: Pikkumipeli kasvaa nopeasti ja rönsyilee helposti, joten lannoittaminen keväällä ja syksyllä on erittäin tärkeää. Voit lannoittaa sen kerran kuukaudessa liukoisen lannoitteen avulla tai käyttämällä rakeista lannoitetta.

Leikkaaminen: Jos et aikoa ottaa pistokkaita, et tarvitse leikata tai karsia sitä. Riittävän kastelun ja lannoituksen avulla se kasvattaa jatkuvasti uusia sivuoksia. Pistokkaat otetaan valitsemalla tuoreet vihreät versot ja istuttamalla ne suoraan maahan, juurtuminen tapahtuu nopeasti. Myös vanhoista puumaisista oksista voi saada vaikuttavia näkymiä.

Pikkumipeli on erikoinen kasvi, joka tarjoaa monipuolisen hoidon ja kasvun ilon.

AD
Artigo