Sukkulakasvi Haworthia retusa, vihreä kuin tippuva kastepisara
2023/06/21

Mehikasvi Vihreä Kilpikonnan Muna on pitkänomainen lehdiltään ja säilyttää kirkkaan vihreän värinsä ympäri vuoden. Sen lehtipinta on kuin kilpikonnan kuoreen muodostuneiden halkeamien verhoama, ja varsi on vahva ja osittain puumainen, päällystetty vaaleanruskeilla karvoilla. Nuorena se kasvaa pystyssä, mutta kypsänä se saattaa riippua alaspäin. Sitä käytetään usein roikkuvana kasvina tai bonsaipuuna vanhoissa ruukkusissa, ja se voidaan istuttaa yksinkertaiseen ja rustiikkiseen saviastiaan, luoden elegantin ja viehättävän ilmeen.

Vihreä Kilpikonnan Muna on alun perin kotoisin Meksikon ylätasangoilta. Se pitää auringosta ja sietää kuivuutta hyvin. Pääkasvukausi on keväällä ja syksyllä, ja se nauttii viileämmistä sääolosuhteista. Korkeat kesälämpötilat saattavat aiheuttaa lyhyitä lepotiloja.

Vihreä Kilpikonnan Muna kaipaa aurinkoa, mutta se ei siedä liiallista kastelua. Pitkäaikainen valon puute ja ylitulvahtuminen voivat aiheuttaa sen kasvun heikkenemistä ja lehtien varisemista. On tärkeää tarjota sille hyvin kuivattava ja ilmava maa, joka ei kerää vettä. Normaalissa hoitoprosessissa kastelutiheyttä tulee säädellä ja varmistaa riittävä valo ja hyvä ilmanvaihto. Korkeiden kesälämpötilojen aikana kasvia voi tarvittaessa suojata varjolla tai pitämällä se viileässä ja tuuletetussa paikassa. Talvella on tärkeää pitää maan pinta kuivana ja varmistaa, että ympäristön lämpötila ei laske alle 5 °C, jotta se voi talvehtia turvallisesti.

Vihreä Kilpikonnan Muna kukkii yleensä talvella ja keväällä, sen kukat ovat pieniä keltaisia tähtiä. Kukinta voi muodostaa kauniin kontrastin vihreiden lehtien kanssa, luoden uudenlaisen näkymän!

Kosteat ja huonosti tuuletetut olosuhteet saattavat altistaa Vihreän Kilpikonnan Munan jauhehomeelle ja harmaahomeelle. Kasvin ei tulisi olla pitkiä aikoja sisätiloissa, ja kastelun tai sumutuksen jälkeen on tärkeää varmistaa hyvä ilmanvaihto. Sateisen kauden ja kevään ja kesän vaihdevälinä jauhehome ja harmaahome voivat olla yleisiä. Jos tarvitset, voit varautua taudinaiheuttajiin sopivilla torjunta-aineilla ja käyttää niitä ennaltaehkäisevästi.

Lisääntyminen onnistuu helposti joko varsi- tai lehtileikkausten avulla, valitse tapa, joka sopii sinulle parhaiten.

AD
Artigo