"Supersöpö Karhunkäpälä," kaunis ja suloinen, vastustamaton
2024/02/29

Jotkut ihmiset eivät pidä Karhunkäpälästä, koska se haisee pahalta, mutta kun näkee hyvinvoivan Karhunkäpälän, sen kirkkaan väriset "pienet tassut" näyttävät suloisilta ja houkuttelevilta, joten monet haluavat kasvattaa niitä.

Karhunkäpälä, tunnetaan myös nimellä Karhuntassu tai Vihreä karhu, kuuluu Crassulaceae-sukuun ja Cotyledon-lajiin. Se on monivuotinen mehikasvi, joka on kotoisin Etelä-Afrikan Kapmaan alueelta ja viihtyy lämpimässä, kuivassa, aurinkoisessa ja hyvin ilmastoidussa ympäristössä.

Kesällä, kun lämpötila ylittää 35 astetta, Karhunkäpälä menee lepotilaan ja lopettaa kasvunsa. Sen juuret lakkaavat imeä vettä ja ravinteita, joten kastelua ja lannoitusta on vähennettävä, jotta estetään mätäneminen.

Karhunkäpälä ei kestä kylmää ja liikaa kosteutta. Talvella, kun lämpötila laskee alle 5 asteen, se tulee siirtää sisätiloihin ja vähentää kastelua, jotta maa pysyy hieman kuivana ja vältetään matalien lämpötilojen aiheuttama juurten mätäneminen.

Karhunkäpälän hoitaminen vuoden eri aikoina vaatii hoitotapojen säätämistä. Ruukunvaihto ja uuden mullan käyttö ovat tärkeitä, sillä oikeanlainen ruukku ja multa varmistavat juurien terveen kasvun.

Suosittelemme ruukunvaihtoa keväisin, jolloin Karhunkäpälä kasvaa voimakkaasti. Käytä puutarhamultaa, vermikuliittia, lehtikompostia ja karkeaa hiekkaa seoksena, lisäämällä kompostoitua orgaanista lannoitetta, kuten kompostoitua lampaanlantaa tai kakku-lannoitetta. Tämä parantaa maan hedelmällisyyttä ja edistää kasvua. Poista mädäntyneet juuret ja jätä terveet, kuivaa ne ennen istutusta.

Karhunkäpälä pitää auringosta. Lämpimässä auringonvalossa se käyttää fotosynteesiä ja maaperän ravinteita kasvattaen paksuja, mehukkaita lehtiä, joiden kärjet muuttuvat punaisiksi ja muistuttavat pieniä karhuntassuja.

Kun lämpötila ylittää 35 astetta ja Karhunkäpälä menee lepotilaan, sitä ei tule altistaa liialliselle auringonvalolle. Aseta se valoisaan, hyvin ilmastoituun paikkaan ja vähennä kastelua. Alle 35 asteen lämpötiloissa se voi nauttia auringonvalosta, joka tekee siitä entistä kauniimman.

Karhunkäpälän lehdet sisältävät paljon vettä ja kestävät kuivuutta. Kastelu tulee suorittaa

maan kuivuessa, jotta vältetään liian kosteuden aiheuttama pituuskasvu tai juurten mätäneminen.

AD
Artigo