Kultamiekka: Näin hoidettuna se kukoistaa nopeasti
2024/05/04

Kultamiekka on suosittu mehikasvi, joka kuuluu Crassulaceae-heimoon. Sen paksut, mehevät lehdet ovat peitetty hienoilla, valkoisilla karvoilla, ja lehtien reunoilla on kirkkaanpunainen väri. Vaikka kultamiekka on helppohoitoinen, on sen hoidossa muutamia tärkeitä seikkoja, jotka on hyvä huomioida.

Kultamiekka tarvitsee ravinteikasta, humuspitoista ja ilmavaa maaperää. Vaikka se ei ole maaperän suhteen nirso, on tärkeää, että kasvualusta on hyvin vettä läpäisevä ja sisältää riittävästi ravinteita. Vuotuinen mullanvaihto ja kuukausittainen lannoitus kasvukaudella pitävät lehdet vihreinä ja terveinä.

Valo on avain kultamiekan kauniiseen väriin. Se tarvitsee vähintään viisi tuntia aurinkoa päivittäin. Keväällä, syksyllä ja talvella kultamiekka kannattaa sijoittaa mahdollisimman valoisaan paikkaan, mutta kesällä se on suojattava suoralta auringonpaisteelta, joka voi aiheuttaa lehtien palamista.

Kultamiekka kestää hyvin kuivuutta eikä tarvitse paljon vettä. Kastele vasta, kun multa on täysin kuivaa, ja vältä liiallista kastelua, joka voi aiheuttaa juurten mätänemistä. Talvella kastelua on vähennettävä huomattavasti.

Kesällä kultamiekka menee lepotilaan, jolloin sen alaosien lehdet voivat pudota. Tämä on normaalia, ja kasvi tarvitsee vain vähän vettä ja suojaa suoralta auringonvalolta. Talvella kultamiekka on pidettävä sisällä, aurinkoisessa paikassa, ja lämpötilan on oltava 6–8 astetta. Vältä liiallista kastelua, jotta juuret eivät mätäne.

Jos kultamiekkaan tulee lehtilaikkuja tai ruostetta, käsittele kasvi sopivalla torjunta-aineella. Tuholaisia vastaan voi käyttää laimennettua hyönteismyrkkyä.

Näillä hoito-ohjeilla kultamiekkasi kukoistaa ja säilyttää kauneutensa ympäri vuoden.

AD
Artigo