Sukkulakasvi Sedum rubrotinctum, raikas ja luonnollinen
2023/06/30

Värikynä on eräänlainen Pikkumipelin erikoislajike, ja vaikka sen väri ei ole yhtä kirkas kuin Pikkumipelin huippukunnossa, sen vahaista lehtirakennetta on raikkauden tuntu. Värikynä on monien erilaisten lajikkeiden joukossa erittäin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen vaihtoehto. Jotta saat niistä parhaan huolenpidon, on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin kolmeen asiaan.

Riittävä kosteus: Värikynä pitää kosteudesta, joten sitä tulisi kastella säännöllisesti, erityisesti kun mullan pinta alkaa kuivua. Korkeiden kesälämpötilojen aikana voit suihkuttaa vettä kasvin päälle sumuttaaksesi ilmaa, mutta varmista, ettei vesi keräänny liikaa. Talvella, kun lämpötila ei laske alle 10 asteen, kastelua ei tarvitse liikaa rajoittaa.

Käytä ravinteikasta ja ilmavaa kasvualustaa: Valitse maata, joka sisältää sopivasti rakeisuutta, jotta maa pysyy ilmavana ja hyvin vedenläpäisevänä. Voit käyttää nestemäistä lannoitetta noin kerran kuukaudessa, mutta noudata tarkasti ohjeiden suosittelemaa sekoitussuhdetta, jotta et lannoita liikaa.

Tarjoa riittävästi auringonvaloa: Värikynä tarvitsee paljon auringonvaloa, ja se olisi hyvä saada noin 4 tuntia suoraa auringonvaloa päivittäin. Mitä enemmän valoa, sitä voimakkaampi kasvin väri tulee olemaan. Jos auringonvaloa ei ole riittävästi, voit suorittaa leikkausta edistääksesi uusien sivuversojen kasvua.

Yhteenvetona voidaan todeta, että värikynä on mehikasvi, joka pitää kosteudesta ja aurinkoisesta valosta. Säännöllinen kastelu, ravinteikas ja ilmava kasvualusta sekä riittävä auringonvalo auttavat pitämään kasvit terveinä ja kauniina.

AD
Artigo